6.6

Certificering

Certificaten zijn er voor iedere branche en leveren doorgaans voordeel én zichtbaarheid op. Het betekent dat u het belang ergens van inziet en gaat voor kwaliteit. Zo kan een certificaat voor goed vrijwilligersbeleid potentiële vrijwilligers vertrouwen geven in uw organisatie. Ook het behalen van de ANBI status kunt u best inzetten voor free publicity. Vaak krijgt u namelijk het bijbehorende logo, dat u kunt gebruiken als ‘keurmerk’ in uw mails en op uw website. Zo kan niemand er omheen dat uw organisatie een goed doel nastreeft!


Goed Geregeld
“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

Voordelen

 • Goed Geregeld steunt op een zelfevaluatie die u kritisch en met een frisse blik doet kijken naar u eigen organisatie.
 • De gemeente Den Haag onderstreept het belang van goed vrijwilligersbeleid door het "Goed Geregeld" certificaat op te nemen als voorwaarde voor subsidieverlening waarbij vrijwilligers een rol spelen in de betreffende activiteiten.
 • Goed Geregeld helpt het gesprek op gang tussen de vrijwilligers en de organisatie, zodat vrijwilligersbeleid ook gedragen wordt door de groep waar het om gaat.

Goed vrijwilligersbeleid verscherpt de focus van uw organisatie, waardoor betere resultaten behaald worden bij het werven en behouden van vrijwilligers.


Haags Keurmerk Vrijwilligersorganisaties
Het Haags Keurmerk voor Vrijwilligersorganisaties (HKV) zorgt ervoor dat ook kleinere organisaties hun kwaliteit kunnen aantonen op gebied van Vrijwillige Inzet. PEP ondersteunt Haagse organisaties kosteloos bij het behalen van dit keurmerk.Voordelen

 • Een echt Haags Keurmerk erkend door de gemeente Den Haag
 • Op maat voor kleinere vrijwilligersorganisaties
 • Ondersteunt bij inrichten goed vrijwilligersklimaat
 • Legt een gedegen basis voor het werken met vrijwilligers en de professionalisering van uw organisatieQuickscan
U kan hier een quickscan doen. Zo ontdekt u onmiddellijk voor welk certificeringstraject uw organisatie in aanmerking komt!


Erkend leerbedrijf
De Wet educatie en beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding (de stage) te volgen bij een erkend leerbedrijf. U kunt erkend leerbedrijf worden als u de student een goede en veilige werkplek biedt die aansluit bij zijn of haar opleiding. De student moet het beroep waarvoor hij of zij in opleiding is bij u kunnen leren. Daarvoor is het belangrijk dat u minimaal één beroepskracht in dienst heeft die werkzaam is in het beroep waarvoor de student de opleiding volgt.

Afbeeldingsresultaat voor sbb erkend leerbedrijf

Voordelen

 • U kunt in aanmerking komen voor subsidies en fondsen, zoals de Subsidieregeling praktijkleren van het ministerie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
 • Het speciale beeldmerk "Erkend Leerbedrijf" dat u op uw bedrijfsauto, briefpapier, website, enzovoorts mag gebruiken geeft een positieve uitstraling op uw klanten.
 • Opleiden is een leuke manier om leergierige en gemotiveerde arbeidskrachten in huis te halen.
 • Studenten hebben een frisse kijk op uw bedrijf en nemen actuele kennis en nieuwe inzichten met zich mee – belangrijk voor een gezonde mix van jong en oud.
 • Studenten werken direct mee in uw bedrijf. Tegen een aantrekkelijke vergoeding hebt u plezier van de extra handen van beginnende vakmensen op de werkvloer.

Bezoek hier de website van SBB en vind alle informatie omtrent erkenning.


Geraadpleegde bronnen
Bekijk hier de geraadpleegde bronnen