6.3

Website

Bijna elke organisatie heeft tegenwoordig een website. Maak uw website zo laagdrempelig en aantrekkelijk mogelijk en zorg ook voor goede vindbaarheid. Dat begint al met de bouw en het ontwerp.


Bouwen van een website

Een website bouwt u meestal niet zelf, want dat is gespecialiseerd werk waar veel haken en ogen aan zitten. Wel kunt u er als organisatie over denken om vrijwilligers te werven die websites bouwen. Zoiets past bijvoorbeeld bij een carrièregerichte vrijwilliger. Een ICT-student kan het dus best interessant vinden om voor u een website te bouwen, die hij kan toevoegen aan zijn portfolio. Ook kunt u in het kader van de Haagse Uitdaging of MBO proberen een bedrijf te benaderen dat een site voor uw organisatie wil bouwen.

Lees in deze uitgebreide folder alles over de keuzes en afwegingen die u dient te maken voor uw website en de bouw ervan.


Inhoud van de website
Uw website is het medium waarmee u informatie over uw organisatie, activiteiten, missie en visie, toekomstplannen, medewerkers en vrijwilligers deelt. Om met de website goed aan te sluiten bij wat uw bezoekers willen weten ontwerpt u eerst een contentstrategie.

Lees in deze folder hoe u een gerichte contentstrategie ontwerpt.


Geraadpleegde bronnen
Bekijk hier de geraadpleegde bronnen.