6.5

Omgaan met de pers

Persbericht
Public relations heeft ook te maken met het opbouwen en onderhouden van persrelaties. Een mogelijkheid om contact te zoeken met de media doet zich voor als er binnen uw organisatie iets nieuwswaardig gebeurt. Een persbericht is een goede manier om daarover te berichten, in de hoop dat uw nieuws wordt opgepikt en wereldkundig gemaakt. Gratis publiciteit, oftewel: free publicity!

In deze folder leest u hoe u een persbericht opbouwt.


Neem bij het samenstellen van een persbericht deze tips in acht.


Gesprek met journalisten
Als het persbericht goed wordt ontvangen, komen er mogelijk persvertegenwoordigers naar uw evenement. Wellicht willen ze ook met u in gesprek voor een artikel. Hier vindt u enkele tips voor een succesvol gesprek met journalisten. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!


Opbouwen van een relatie met journalisten
Als u de pers eenmaal heeft gehaald, is het verstandig een relatie op te bouwen met een journalist. Houd hem of haar op de hoogte van relevante ontwikkelingen binnen uw vakgebied: actuele projecten, nieuwe initiatieven, nieuw werk of samenwerkingen. Spam een journalist niet! Dus bel of mail alleen met relevante nieuwswaardigheden. Houd ook de berichtgeving in de media bij. Zo kunt u inspelen op actualiteiten en wordt u degene aan wie men het eerst denkt bij nieuwe ontwikkelingen in de sector of branche. Over gratis publiciteit gesproken!Geraadpleegde bronnen
Bekijk hier de geraadpleegde bronnen.