6.5

Omgaan met de pers

Persbericht
Public relations gaan ook over het opbouwen en onderhouden van persrelaties. Eén van de manieren om contact te zoeken met de media is als er binnen uw organisatie iets nieuwswaardig gebeurt. Een persbericht is een goede manier om daarover te berichten, in de hoop dat het wordt opgepikt en wereldkundig gemaakt. Gratis publiciteit, oftewel: free publicity!

In deze folder leest u hoe u een persbericht opbouwt.


Neem bij het samenstellen van een persbericht deze tips in acht.


Gesprek met journalisten
Als het persbericht goed wordt ontvangen, heeft u kans dat de pers ook op uw evenement komt en dat ze met u in gesprek gaan voor een artikel. Hier vindt u enkele tips voor een succesvol gesprek met journalisten. Een verwittigd man is er twee waard!


Opbouwen van een relatie met journalisten
Als u de pers eenmaal heeft gehaald, is het verstandig een relatie op te bouwen met de journalist. Houd ze op de hoogte van relevante ontwikkelingen binnen uw vakgebied: actuele projecten, nieuwe initiatieven, nieuw werk of samenwerkingen. Spam ze niet! Dus alleen bellen of mailen met relevante nieuwswaardigheden. Houd ook de berichtgeving bij in de media. Zo kunt u inspelen op actualiteiten en wordt u degene aan wie men het eerst denkt bij nieuwe ontwikkelingen in de sector of branche. Over gratis publiciteit gesproken!Geraadpleegde bronnen
Bekijk hier de geraadpleegde bronnen