Tips en tricks voor het gebruik van LinkedIn

 • Optimaliseer uw LinkedIn-pagina
  Laat zien wat uw organisatie te bieden heeft. Slimme marketeers die hun LinkedIn-producten- en dienstenpagina opbouwen, verzamelen over het algemeen twee keer zoveel volgers van hun organisatie dan degenen die hun producten- en dienstenpagina niet hebben gevuld.
  Gebruik deze pagina om mensen op LinkedIn te laten weten waar u het best in bent. Overtuig hen, met belangrijke argumenten, dat ze u moeten volgen. Vergeet niet dat u uw producten- en dienstenpagina aan zo ongeveer alles kunt koppelen, inclusief uw laatste of beste artikelen, white papers, resultaten uit onderzoeken of handige checklists.
 • Engage met uw publiek
  Als iemand een reactie heeft geplaatst op een post op je pagina, kunt u als beheerder van de pagina reageren op deze reacties of deze zelfs ‘liken’. Het is een overweging om informatie over doelgroepen van partners of doelgroepen te delen. Op die manier kunt u interactie tot stand brengen. Zo ontwikkelt u een bepaald niveau van vertrouwen terwijl u tegelijk werkt aan de ontwikkeling van een professionelere merkidentiteit. Het komt erop neer dat inhoud die is aangepast voor de belangen van uw volgers en partners, het beste resultaat oplevert. Met gerichte LinkedIn-updates, kunt u eenvoudig boodschappen voor uw specifieke doelgroep maken. Bij een update kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om deze te delen met ‘alle volgers’ of met een ‘doelgroep’.

  Als u een update vanuit uw LinkedIn-bedrijfspagina plaatst, kunt u gebruikmaken van deze twee tips voor de ontwikkeling van aantrekkelijke content:
  - Denk als een journalist. Bondige intro’s en pittige koppen resulteren meestal in meer betrokkenheid dan lange, droge, theoretische teksten. U heeft maar heel even de tijd om uw publiek te tonen waarom het interesse zou moeten hebben. Trek de aandacht van lezers door de update meteen te starten met uw belangrijkste gedachte.
  - Zorg ervoor dat uw content waardevol doch overzichtelijk, in hapklare brokken. is opgesteld. Ontwikkel kwalitatieve inhoud die snel te consumeren is, zodat LinkedIn-leden deze willen delen met hun verbindingen of netwerken. Sterker nog, cijfers tonen aan dat de meest succesvolle updates een afbeelding, grafiek, video of een link naar een ander artikel bevatten. Als u geen link of afbeelding heeft om toe te voegen, leg dan de verbinding met uw publiek door een vraag te stellen.
 • Trek meer LinkedIn volgers
  ‘Hoe meer hoe beter’ is op sociale platforms het algemene credo. Dit zijn enkele eenvoudige, effectieve strategieën voor het aantrekken van meer volgelingen met uw organisatie-updates:
  - Betrek uw collega’s erbij. Bij medewerkers heeft u 70% meer kans dat ze zich willen verbinden aan uw updates, dus vergeet vooral niet om hen ook te vragen dit te doen! Communiceer dit met hen en maak het voor hen eenvoudig om te reageren.
  - Ontwikkel een grotere groep volgers met een multichannel-aanpak. Moedig uw teamgenoten aan om een link naar uw pagina in hun e-mailhandtekening toe te voegen.
  - Voeg een follow-knop aan uw website toe. Daardoor kunnen LinkedIn-verbindingen uw organisatie eenvoudig met een enkele klik volgen.
 • Volg de 4-1-1 regel
  Voor elke update die u uit eigen belang heeft verstuurd, moet u een relevante update delen en vier verwijzingen naar relevante content die door anderen is geschreven: de 4-1-1 regel in de praktijk. Stel een redactionele kalender op van updates binnen uw organisatie en markeer relevant materiaal van derden. Deel deze content met volgers van uw organisatie.
 • Analyseer wat het oplevert
  Beheerders van een organisatiepagina hebben toegang tot een analytische pagina. Hierdoor krijgt u beter inzicht in de verbinding met uw volgers. Tegelijk kunt u de mate van succes beoordelen. Deze analytics bieden u een grote hoeveelheid inzichten, waarmee u uw strategie kunt optimaliseren en verfijnen.