Tips and tricks voor het gebruik van LinkedIn

 • Optimaliseer uw LinkedIn pagina
  Laat zien wat je organisatie te bieden heeft. Slimme marketeers die hun LinkedIn producten en diensten pagina opbouwen, verzamelen over het algemeen twee keer zoveel volgers met hun organisatie dan degenen die hun producten en dienstenpagina niet hebben gevuld.
  Gebruik deze pagina om mensen op LinkedIn te laten weten waar je het beste in bent. Overtuig ze, met belangrijke argumenten, dat ze je moeten volgen. Vergeet niet dat je zo ongeveer alles vanuit je producten en diensten pagina kunt koppelen, inclusief je laatste of beste artikelen, white papers, resultaten uit onderzoeken of handige checklists.
 • Engage met uw publiek
  Wanneer iemand een reactie heeft geplaatst op een post op je pagina, kan je als beheerder van de pagina reageren op deze reacties of deze zelfs ‘liken’. Het is een overweging om van partners of doelgroepen of informatie over doelgroepen te delen. Op die manier kun je interactie tot stand brengen. Op deze manier ontwikkel je een bepaald niveau van vertrouwen terwijl je tegelijk werkt aan de ontwikkeling van een meer professionele merkidentiteit. Het komt erop neer dat inhoud, die is aangepast voor de belangen van je volgers en partners het beste resultaat oplevert. Met gerichte LinkedIn updates, kun je eenvoudig boodschappen voor je specifieke doelgroep maken. Bijvoorbeeld, bij een update kun je ervoor kiezen om deze te delen met ‘alle volgers’ of een ‘doelgroep’.

  Wanneer je een update vanuit je LinkedIn bedrijfspagina plaatst, kun je gebruikmaken van deze twee tips voor de ontwikkeling van aantrekkelijke content:
  - Denk als een journalist. Bondige intro’s en pittige koppen, resulteren meestal in een hogere betrokkenheid dan lange, droge, theoretische teksten. Je hebt maar heel even de tijd om je publiek te tonen waarom zij interesse zouden moeten hebben. Trek de aandacht van lezers door de update meteen te starten met je meest belangrijke gedachte.
  - Zorg ervoor dat je content waardevol doch overzichtelijk, in hapklare brokken is opgesteld. Ontwikkel kwalitatieve inhoud die snel te consumeren is, zodat LinkedIn-leden deze willen delen met hun verbindingen of netwerken. Sterker nog, cijfers tonen aan dat de meest succesvolle updates een afbeelding, grafiek, video of een link naar een ander artikel bevatten. Wanneer je geen link of afbeelding hebt om toe te voegen, leg dan de verbinding met je publiek door een vraag te stellen.
 • Trek meer LinkedIn volgers
  ‘Hoe meer hoe beter’ is op sociale platformen wel het algemene credo. Een aantal eenvoudige, effectieve strategieën voor het aantrekken van meer volgelingen met uw organisatie updates staat hieronder:
  - Betrek je collega’s. Bij medewerkers heb je 70 % meer kans dat ze zich willen verbinden aan je updates, vergeet dus vooral niet om hen ook te vragen om dit te doen! Communiceer dit dus met hen en maak het voor hen eenvoudig om te reageren.
  - Ontwikkel een grotere groep volgers met een multi-channel aanpak. Moedig je teamgenoten aan om een link naar je pagina in hun email handtekeningen toe te voegen.
  - Voeg een follow-knop aan je website toe. Hierdoor kunnen LinkedIn verbindingen je organisatie eenvoudig volgen met een enkele klik.
 • Volg de 4-1-1 regel
  Voor elke update die je vanuit eigenbelang hebt verstuurd, moet je een relevante update delen en vier verwijzingen naar relevante content die door anderen is geschreven.
  4-1-1 regel in de praktijk: Maak een redactionele kalender van updates binnen je organisatie en markeer relevant materiaal van derden. Deel deze content met volgers van je organisatie.
 • Analyseer wat het oplevert
  Beheerders van een organisatiepagina hebben toegang tot analytische pagina. Hierdoor heb je beter inzicht in de mate van verbinding met je volgers. Tegelijk kun je ook de mate van succes beoordelen. Deze analytics bieden je een grote hoeveelheid inzichten, waarmee je je strategie kun optimaliseren en verfijnen.